Great vacancy Consultant - Predictive Analytics hiring now

Applicant Portal

:

Job Details: Consultant - Predictive Analytics

Full details of the job.

    
Consultant - Predictive Analytics
VN158
 
Contract
EUR
Competitive
Utrecht
Netherlands
Binnen VIQTOR DAVIS zijn we op zoek naar een Consultant Data Science voor ons Predictive Analytics team. Binnen dit team help je klanten met het leveren van waarde en verbeteren van bedrijfsprocessen door technieken uit het brede domein van AI & Machine L
VIQTOR DAVIS (VQD) biedt de expertise en methoden die organisaties in staat stellen waarde te creëren uit hun bedrijfskritische data. Wij leveren end-to-end oplossingen, adviseren omtrent data en technologie op strategisch niveau en adviseren op het gebied van data architectuur over de volle breedte. De diepgaande expertise in onze focusgebieden stelt ons in staat om hoge kwaliteit te leveren, waarbij VQD’s schaalgrootte ons snel en behendig maakt in de weg naar succes.

Binnen VIQTOR DAVIS zijn we op zoek naar een Consultant Data Science voor ons Predictive Analytics team. Binnen dit team help je klanten met het leveren van waarde en verbeteren van bedrijfsprocessen door technieken uit het brede domein van AI & Machine Learning (bijvoorbeeld statistiek, mathematisch modelleren, optimalisatie, computer vision en NLP). Denk hierbij aan het beter inschatten van kredietrisico voor financiële instellingen, voorspellen van de impact van promoties op retailer verkopen of het in kaart brengen van asset degeneratie van een spoorbedrijf.

Als VIQTOR DAVIS zijn we er trots op dat we zorgdragen voor de daadwerkelijke implementatie van Data Science oplossingen die bruikbaar en waardevol zijn voor onze klant, van het eerste idee tot een prototype, en van de implementatie tot een brede uitrol. Dit vraagt een brede en diverse set aan competenties en wij voorzien derhalve in een rol en doorontwikkeling als Consultant Data Science.

Wat doe je als Consultant Data Science?
Als Consultant Data Science werk je binnen een team van consultants en specialisten die aan Data Science oplossingen werken voor bedrijven in verschillende industrieën met diverse toepassingen.

De focus van specialisten ligt op het technisch inhoudelijk uitvoeren van Data Science projecten en daarmee het ontwerpen, ontwikkelen en implementeren van robuuste oplossingen. Als Consultant ligt jouw focus meer op het perspectief van de klant en is daarmee gericht op “data science translation”. Hiermee bedoelen we het begrijpen van de klantcontext & bijbehorende doelen en deze vertalen naar oplossingen die gefundeerd zijn op inhoudelijke Data Science methoden.

Je bent in staat om het ontwikkelen van data-gedreven oplossingen te begeleiden, en waar nodig (technisch) aan bij te dragen. Hiernaast ben je sterk in het evalueren en communiceren van resultaten die business waarde genereren, waarmee interne/externe stakeholders omarmd kunnen worden.

Kortom, als Consultant Data Science vertaal je business vragen naar onderzoeks- en analysevragen, begeleid en werk je mee aan het ontwikkelen van passende Data Science oplossingen, en vertaal je resultaten van deze oplossingen naar business inzichten en concrete waarde.
 
Werkzaamheden 
 • Advies over Data Science/Predictive Analytics toepassingen
  • Achterhalen van belangrijkste business vraagstukken (bij een klant) om deze te vertalen naar passende Data Science use-cases voor waardecreatie
  • Identificeren van pijnpunten binnen een markt/domein en vertalen naar relevante Data Science toepassingen
 • Realisatie van Data Science/Predictive Analytics toepassingen bij klanten, waaronder:
  • Technische ontwikkeling en implementatie (met specialisten) bv. datacollectie en preparatie, modelontwikkelingen en bouwen van ML-pijplijnen
  • Afstemming & uitleggen van aanpak en resultaat aan business stakeholders
  • Borgen van de Data Science toepassing in de business processen van de klant
  • Identificeren en kwantificeren van toegevoegde waarde voor de klant
 • Het uitwerken van klantvoorstellen en proposities onder begeleiding van senioren
Functie-eisen
 • Kwantitatieve opleiding (WO) – zoals Computer Science, AI, (Toegepaste) Wiskunde, Econometrie etc.
 • Kennis van bv. Statistiek, Optimalisatie, Machine Learning of Deep Learning
 • > 2 jaar werkervaring binnen Data Science
 • Enthousiast en communicatief sterk bij zowel het analyseren van processen en klantvragen als het toelichten van de technologische oplossing en resultaten
 • Nieuwsgierig en geïnteresseerd in diverse business omgevingen, leergierig in het verkennen, doorgronden en leren van nieuwe technologieën
 • Ervaring met tenminste één Cloud platform (bv. Microsoft Azure) is een plus
 • Beheersing van tenminste één programmeertaal (bv. Python, R, Julia)
 • Ervaring binnen Consulting is een duidelijke pre
 • Ervaring in Agile-Scrum methodiek is een pre
 • Beheersing van de Nederlandse en Engelse taal

Wat kunnen we je bieden?
VIQTOR DAVIS bied je de mogelijkheid om te werken in een team met meer dan 350 data professionals die zich uitsluitend richten op bedrijfstransformatie door effectief gebruik van data. Ons team bestaat uit professionals met verschillende achtergronden die organisaties en hun vakgebieden begrijpen en innovatie mogelijk maken.

Binnen VIQTOR DAVIS word je uitgedaagd om een centrale rol te spelen in de verdere ontwikkeling van het bedrijf, en tegelijkertijd stimuleren wij de individuele groei en persoonlijke doorontwikkeling.
We maken dit concreet door jou kansen aan te bieden zoals het uitvoeren van gave Data Science projecten voor verschillende soorten bedrijven, de mogelijkheid tot soft en hard-skills trainingen (zowel intern als extern), en gerichte mentoring tijdens jouw persoonlijke carrière.

Daarnaast weten we dat het belangrijk is dat iedereen zich thuis voelt. Daarom organiseren we een periodieke borrel en is er (normaal gesproken) ruimte voor een dagelijkse lunch samen. We organiseren kennissessies en tafelvoetbalcompetities; en met je team organiseren we regelmatig gave (virtuele) events.

Naast de leuke en uitdagende werkomgeving bieden we je een competitief salaris, 8,33% vakantietoeslag, een uitstekende pensioenregeling, onkostenvergoeding, mobiliteitstoeslag of auto van de zaak, minimaal 25 vakantiedagen en een goede bonusregeling.

Geïnteresseerd?
Herken je jezelf in deze vacature? En ben je minstens zo ambitieus als wij? Dan staat er (digitaal) een lekker kopje koffie of thee voor je klaar!
    
Previous MonthNext Month
SunMonTueWedThuFriSat