Great vacancy Managing Consultant - Predictive Analytics hiring now

Applicant Portal

:

Job Details: Managing Consultant - Predictive Analytics

Full details of the job.

    
Managing Consultant - Predictive Analytics
VN157
 
Contract
EUR
Competitive
Utrecht
Netherlands
Binnen VIQTOR DAVIS zijn we op zoek naar een Managing Consultant Data Science voor ons Predictive Analytics team. Binnen dit team help je klanten met het leveren van waarde en verbeteren van bedrijfsprocessen door technieken uit het brede domein van AI &
VIQTOR DAVIS (VQD) biedt de expertise en methoden die organisaties in staat stellen waarde te creëren uit hun bedrijfskritische data. Wij leveren end-to-end oplossingen, adviseren omtrent data en technologie op strategisch niveau en adviseren op het gebied van data architectuur over de volle breedte. De diepgaande expertise in onze focusgebieden stelt ons in staat om hoge kwaliteit te leveren, waarbij VQD’s schaalgrootte ons snel en behendig maakt in de weg naar succes.

Binnen VIQTOR DAVIS zijn we op zoek naar een Managing Consultant Data Science voor ons Predictive Analytics team. Binnen dit team help je klanten met het leveren van waarde en verbeteren van bedrijfsprocessen door technieken uit het brede domein van AI & Machine Learning (bijvoorbeeld statistiek, mathematisch modelleren, optimalisatie, computer vision en NLP). Denk hierbij aan het beter inschatten van kredietrisico voor financiële instellingen, voorspellen van de impact van promoties op retailer verkopen of het in kaart brengen van asset degeneratie van een spoorbedrijf.

Als VIQTOR DAVIS zijn we er trots op dat we zorgdragen voor de daadwerkelijke implementatie van Data Science oplossingen die bruikbaar en waardevol zijn voor onze klant, van het eerste idee tot een prototype, en van de implementatie tot een brede uitrol. Dit vraagt een brede en diverse set aan competenties en wij voorzien derhalve in een rol en doorontwikkeling als Managing Consultant Data Science.

Wat doe je als Managing Consultant?
Als Managing Consultant ben je zowel intern als extern een belangrijke schakel, waarbij je de Business Unit Manager ondersteunt bij het verder opbouwen van het Predictive Analytics team.

Bij klanten ben jij de verbinding tussen de klant en al haar stakeholders en het delivery team. Je begeleidt een team van professionals en zorgt dat de toegevoegde waarde voor de klant wordt geleverd en geborgd.

Intern vervul je een cruciale rol in de vorming van het team, de proposities en natuurlijk het klantportfolio. Je ondersteunt bij het verzorgen van een inspirerende omgeving voor ons team van consultants en specialisten die samen een brede Data Science skillset vertegenwoordigen. Daarnaast ontwikkel je externe mogelijkheden om de kennis en kunde van het team in te zetten en begeleidt ook individuele ontwikkeltrajecten.

Werkzaamheden 
 • Klantontwikkeling
  • Business development
   • Binnenhalen van nieuwe projecten bij bestaande en/of nieuwe klanten
   • Doorontwikkelen van (bestaande) strategische accounts
   • Opstellen van klantvoorstellen en leiden van (grote) salestrajecten
  • Project delivery
   • Leveren van grotere en/of strategische projecten bij klanten
   • Leiden van teams met Data Science (senior) consultants en specialisten
 • Teamontwikkeling
  • Coaching & begeleiding van consultants & specialisten
  • Bijdragen aan ontwikkeling van de teamgeest & saamhorigheid
  • (Mede) bepalen van interessante kennisdomeinen
 • Propositie ontwikkeling
  • Ontwikkelen van nieuwe proposities aan de hand van markt opportunities in combinatie met beschikbare kennis & expertise in het team

Functie-eisen
 • Kwantitatieve opleiding (WO): zoals Computer Science, AI, (Toegepaste) Wiskunde, Econometrie etc.
 • Je hebt ervaring (>5 jaar) binnen een consulting omgeving (big4 is een plus)
 • Je kunt complexe consultancy projecten uitvoeren waarbij je projectteams van Data Science consultants en specialisten leidt in het ontwikkelen van passende dataoplossingen
 • Je bent sterk in het ontwikkelen van nieuwe proposities binnen specifieke sectoren/domeinen en kan zelfstandig salestrajecten uitvoeren
 • Je bent bovengemiddeld analytisch en conceptueel sterk ontwikkeld, waardoor je de vertaling kan maken van klantvraag naar technische toepassingen
 • Je bent communicatief vaardig: je legt makkelijk contact met mensen en kan technologische oplossingen en daaruit vloeiende business resultaten goed toelichten
 • Je fungeert als gesprekspartner op verschillende niveaus binnen klantorganisaties en bent sterk in het managen van (complexe) stakeholderlandschappen
 • Je beheerst ten minste één programmeertaal (bv. Python, R, Julia) en hebt goede kennis van cloudplatformen (is een plus)
 • Je spreekt en schrijft de Nederlandse en Engelse taal vloeiend

Wat kunnen we je bieden?
VIQTOR DAVIS bied je de mogelijkheid om te werken in een team met meer dan 350 data professionals die zich uitsluitend richten op bedrijfstransformatie door effectief gebruik van data. Ons team bestaat uit professionals met verschillende achtergronden die organisaties en hun vakgebieden begrijpen en innovatie mogelijk maken. Hiermee zijn we een grote speler op het gebied van Data & Consulting. Interessante feit: door onze meest recente fusie met First Consulting zullen we een nog prominentere rol spelen op dit gebied!

Binnen VIQTOR DAVIS word je uitgedaagd om een centrale rol te spelen in de verdere ontwikkeling van het bedrijf, en tegelijkertijd stimuleren wij de individuele groei en persoonlijke doorontwikkeling. Enerzijds wordt dit concreet door bijzondere kansen zoals het leiden van verschillende grote projecten in samenwerking met sterke consultants en specialisten of het meedenken in het verder doorgroeien van onze interne organisatie (HR, Recruitment, Marketing & Sales, et cetera). Anderzijds denken wij mee in jouw individuele behoeftes voor ontwikkeling door gerichte mentoring en het aanbieden van specifieke trainingen (denk aan het versterken van je skills op het gebied van consultative selling en projectmanagement).

Daarnaast weten we dat het belangrijk is dat iedereen zich thuis voelt. Daarom organiseren we een periodieke borrel en is er (normaal gesproken) ruimte voor een dagelijkse lunch samen. We organiseren kennissessies en tafelvoetbalcompetities; en met je team organiseren we regelmatig gave (virtuele) events.

Naast de leuke en uitdagende werkomgeving bieden we je een competitief salaris, 8,33% vakantietoeslag, een uitstekende pensioenregeling, onkostenvergoeding, mobiliteitstoeslag of auto van de zaak, minimaal 25 vakantiedagen en een goede bonusregeling.

Geïnteresseerd?
Herken je jezelf in deze vacature? En ben je minstens zo ambitieus als wij? Dan staat er (digitaal) een lekker kopje koffie of thee voor je klaar!

 
    
Previous MonthNext Month
SunMonTueWedThuFriSat